РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

25 березня 2020 року

Вінниця

     № 207

 

Про введення  режиму

надзвичайної ситуації

на території Вінницької області

 

Відповідно до статей 14,75,76 Кодексу цивільного захисту України, Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», постанов Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поши-ренню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та від 11 січня 2014 року № 11 «Про затвердження Положення про єдину державну систему цивільного захисту», з метою ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з епідемічним спалахом небезпечної інфекційної хвороби, спричиненої коронавірусною інфекцією SARS-CoV-2 на території області (далі - надзвичайна ситуація):

1. Ввести з 00 год. 01 хв. 26 березня 2020 року до 24 квітня 2020 року на території Вінницької області режим надзвичайної ситуації та перевести обласну територіальну підсистему єдиної державної системи цивільного захисту у режим функціонування надзвичайної ситуації.

2. Призначити керівником робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації першого заступника голови обласної державної адміністрації Сергія Здітовецького.

3. Першому заступнику голови обласної державної адміністрації Сергію Здітовецькому утворити штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території області.

4. Взяти до відома, що рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 25 березня 2020 року № 12 надзвичайну ситуацію кваліфіковано, як медико-біологічну надзвичайну ситуацію, код 20713, пов’язану з епідемічним спалахом небезпечних інфекційних хвороб, регіонального рівня.

5. Встановити, що межами зони надзвичайної ситуації є Вінницька область в її адміністративних межах.

6. Райдержадміністраціям, виконкомам міських рад міст обласного значення, виконкомам сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад, структурним підрозділам облдержадміністрації, керів-никам обласних спеціалізованих служб цивільного захисту, територіальним органам міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, обласним установам та організаціям у відповідності до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09 січня 2014 року № 11 «Про затвердження Положення про єдину державну систему цивільного захисту»:

1) здійснити оповіщення органів управління, сил цивільного захисту і населення про виникнення надзвичайної ситуації та порядок дій у можливій зоні надзвичайної ситуації;

2) забезпечити постійне прогнозування зони можливого поширення надзвичайної ситуації та масштабів можливих наслідків;

3) організувати та здійснювати виконання заходів щодо життєзабезпечення та медичного захисту постраждалого населення від наслідків надзвичайної ситуації;

4) організувати роботи з локалізації і ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, залучення для цього необхідних сил і засобів;

5) забезпечити здійснення безперервного контролю за розвитком надзвичайної ситуації та систематичне інформування органів управління цивільного захисту і населення про розвиток надзвичайної ситуації та заходи, що здійснюються.

7. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 



Голова обласної державної

адміністрації   

Владислав СКАЛЬСЬКИЙ