РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

21 лютого 2020 року

Вінниця

№ 131

 

Про організацію заходів з підвищення рівня контролю за габаритно-ваговим та пасажирським перевезенням на автомобільних дорогах загального користування

 

Відповідно до статей 16, 31 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статті 12 Закону України «Про автомобільні дороги», статті 2 Закону України «Про автомобільний транспорт», статті 5 Закону України «Про дорожній рух», постанов Кабінету Міністрів України від 27 червня 2007 року № 879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користу-вання», від 18 січня 2001 року № 30 «Про проїзд великогабаритних та великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами», з метою підвищення ефективності функціонування, якості та безпеки перевезень автомобільним транспортом, збереження автомобільних доріг загального користування, запобігання та недопущення втрати несучої здатності конструкції дорожнього одягу від впливу динамічних навантажень:

1. Утворити при облдержадміністрації робочу групу з контролю за габаритно-ваговим та пасажирським перевезенням на автомобільних дорогах загального користування у складі згідно з додатком.

2. Управлінню дорожнього господарства облдержадміністрації (О. Бабій):

  •  підготувати звернення до Кабінету Міністрів України з пропозиціями щодо внесення змін до чинного законодавства з питань удосконалення здійснення габаритно-вагового контролю;
  •  спільно з управлінням Укртрансбезпеки у Вінницькій області (О. Соколовський) опрацювати механізми фінансового забезпечення заходів з придбання комплексів габаритно-вагового контролю, їх укомплектування відповідними дорожніми знаками та забезпечення належного функціонування;
  • спільно з Службою автомобільних доріг у Вінницькій області (І. Алексєєв) та державним підприємством «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» (В. Костенко) опрацювати питання щодо будів-ництва нових майданчиків для розміщення пересувних комплексів габаритно-вагового контролю на дорогах загального користування.

3. Управлінню розвитку транспорту облдержадміністрації (В. Мизюк) забезпечити моніторинг та контроль за дотриманням умов договорів з автомо-більними перевізниками про організацію пасажирських перевезень на маршрутах загального користування та сприяти створенню умов безпечного, якісного і ефективного перевезення пасажирів.

4. Рекомендувати Управлінню Укртрансбезпеки у Вінницькій області (О. Соколовський), Службі автомобільних доріг у Вінницькій області (І. Алексєєв), Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області (Ю. Педос), управлінню патрульної поліції в Вінницькій області (Р. Усеінов), в межах компетенції та відповідно до вимог чинного законодавства, забезпечити здійснення посиленого контролю за дотриманням учасниками дорожнього руху встановлених обмежень в дорожньому русі великовагових та/або великогаба-ритних транспортних засобів.

5. Рекомендувати Управлінню Укртрансбезпеки у Вінницькій області (О. Соколовський) спільно з управлінням розвитку транспорту облдержадмі-ністрації (В. Мизюк), Головним управлінням Національної поліції у Вінницькій області (Ю. Педос), управлінням Патрульної поліції у Вінницькій області (Р. Усеінов), Головним управлінням Державної податкової служби у Вінницькій області (О. Мартинюк), управлінням Держпраці у Вінницькій області (В. Марунько) забезпечити проведення спільних рейдових перевірок щодо контролю за дотриманням вимог Закону України «Про автомобільний транспорт» та інших законодавчих і нормативно-правових актів України у сфері перевезення пасажирів та/чи вантажів.

6. Райдержадміністраціям в межах відповідних адміністративно-територіальних одиниць:

  • сприяти організації роботи державних органів з контролю за дотри-манням встановлених вимог щодо обмежень в дорожньому русі великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів та запобігання порушень законодавства про автомобільний транспорт;
  • забезпечити інформування населення, керівників підприємств, установ та організацій, інших зацікавлених сторін про встановлені обмеження в дорожньому русі через засоби масової інформації або шляхом розміщення відповідної інформації на своїх офіційних веб-сторінках в мережі Інтернет;
  • надати управлінню дорожнього господарства облдержадміністрації (на електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.) переліки суб’єктів господарювання (вантажовідправників та/або вантажо-одержувачів) з потенційним відправлен-ням (прийняттям) великовагового та/або великогабаритного автотранспорту із зазначенням найменування, адреси, виду, вантажу до 15 квітня 2020 року.

7. Рекомендувати органам місцевого самоврядування надати пропозиції щодо тимчасового обмеження руху транспортних засобів з перевищенням фактичної маси та фактичного навантаження на будь-яку вісь на автомобільних дорогах загального користування.

8. Виконавцям цього розпорядження проінформувати про виконання передбачених заходів управління дорожнього господарства облдержадміністра-ції до 27 жовтня 2020 року.

9. Управлінню дорожнього господарства облдержадміністрації (О. Бабій) проаналізувати стан виконання цього розпорядження та надати узагальнену інформацію облдержадміністрації до 10 листопада 2020 року.

10. Контроль за виконання цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації О. Піщика.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації   

Владислав СКАЛЬСЬКИЙ

 

 

 

                                                                                         Затверджено

                                                                                 Розпорядження голови

                                                                                 облдержадміністрації

                                                                                 21 лютого 2020 року № 131

 

 

С К Л А Д

робочої групи з контролю за габаритно-ваговим та пасажирським перевезенням на автомобільних дорогах загального користування

 

ЗДІТОВЕЦЬКИЙ Сергій Георгійович

перший заступник голови облдержадмі-ністрації, голова робочої групи

ПІЩИК

Олександр Володимирович

заступник голови облдержадміністрації, заступник голови робочої групи

БАБІЙ

Олег Васильович

начальник управління дорожнього госпо-дарства облдержадміністрації, секретар робочої групи

АЛЕКСЄЄВ

Ігор Миколайович

начальник Служби автомобільних доріг у Вінницькій області (за згодою)

ЗАВІРЮХА

Олексій Анатолійович 

начальник управління превентивної діяль-ності Головного управління Національної поліції у Вінницькій області (за згодою) 

КОСТЕНКО

Володимир Володимирович

директор державного підприємства «Служ-ба місцевих автомобільних доріг у Він-ницькій області»

МАРТИНЮК

Олег Федорович

в.о. начальника Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області (за згодою)

МАРУНЬКО

Володимир Васильович

начальник Управління Держпраці у Вінницькій області (за згодою)

МИЗЮК

Віталій Ілліч

начальник управління розвитку транспорту облдержадміністрації

МОРОЗОВА

Наталія Іванівна

голова Громадської ради при Вінницькій обласній Раді (за згодою)

ПРУДИУС

Пилип Григорович

голова громадської ради при облдерж-адміністрації (за згодою)

РАБІЩУК

Олександр Петрович

голова громадської організації «Вінницьке обласне об’єднання перевізників» (за згодою)

СОКОЛОВСЬКИЙ

Олексій Дмитрович

начальник управління Укртрансбезпеки у Вінницькій області (за згодою)

УСЕІНОВ

Редван Серверович

начальник управління патрульної поліції в Вінницькій області (за згодою)