РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

16 грудня 2019 року

Вінниця

№ 959

 

Про додаткові заходи щодо охорони хвойних лісових насаджень у передноворічний період 2020 року

 

Відповідно до статей 16, 21, 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та  статей  31, 32 Лісового кодексу України, з метою запобі-гання незаконному вирубуванню хвойних лісових насаджень у лісових масивах області в передноворічний період 2020 року:

1. Вінницькому обласному управлінню лісового та мисливського господарства (А. Бондар) спільно з Вінницьким обласним комунальним спе-ціалізованим лісогосподарським підприємством «Віноблагроліс» (А. Іванець), Департаментом агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації (М. Ткачук), Державною  екологічною інспекцією у Вінницькій області (Ю. Дубовий),  Головним управлінням Національної поліції  у Вінницькій області (Ю. Педос) та райдержадміністраціями:

1) утворити штаби та рейдові групи з організації і проведення охоронних заходів, до складу яких включити представників лісогосподарських підприємств, Національної поліції, екологічної інспекції, Департаменту агро-промислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації;

2)  вживати заходів щодо виявлення фактів незаконного перевезення та вирубування  новорічних дерев у лісових насадженнях лісового фонду області, особливо на ділянках хвойних лісових культур  у масивах, що прилягають до населених пунктів;

3) організувати заходи з дотримання суб’єктами господарювання вимог наявності маркування заготовлених дерев хвойних порід самоклейними етикетками.

2. Вінницькому обласному управлінню лісового та мисливського господарства (А. Бондар), Вінницькому обласному комунальному спеціа-лізованому лісогосподарському підприємству «Віноблагроліс» (А. Іванець), райдержадміністраціям провести роз’яснювальну роботу в місцевих засобах масової інформації щодо доведення до населення вимог природоохоронного законодавства та порядку придбання новорічних дерев.

3. Вінницькому обласному управлінню лісового та мисливського господарства (А. Бондар) до 21 січня 2020 року інформувати облдержадмі-ністрацію про виконання цього розпорядження.

4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника голови облдержадміністрації С. Здітовецького.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації     

Владислав СКАЛЬСЬКИЙ