РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

08 листопада 2019 року

Вінниця

№ 871

 

Про підсумки соціально-економічного розвитку області за 9 місяців 2019 року та основні завдання на ІV квартал 2019 року

 

Відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації», рішення колегії облдержадміністрації від 05 листопада 2019 року та з метою реалізації у 2019 році пріоритетних завдань Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року, затвердженої рішенням 38 сесії обласної Ради 6 скликання від 24 червня 2015 року № 893:

1. Департаменту фінансів облдержадміністрації (М. Копачевський) спільно з райдержадміністраціями, виконкомами міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад вжити вичерпних заходів щодо:

1) повного використання субвенцій з державного і обласного бюджетів, коштів державного фонду регіонального розвитку та виділення коштів з місцевих бюджетів на співфінансування видатків за вказаними субвенціями;

2) прийняття  до 25 грудня 2019 року місцевих бюджетів на 2020 рік.

2. Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації (В. Мережко) спільно з громадськими об’єднаннями забезпечити щомісячний розгляд проблемних питань у сфері публічних закупівель та визначення заходів відповідного реагування щодо забезпечення ефективного витрачання бюджетних коштів.

3. Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації (М. Ткачук) до 28 листопада 2019 року забезпечити проведення форуму з питань виробництва органічної продукції.

4. Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації (Л. Грабович) спільно з райдержадміністраціями, виконкомами міських рад міст обласного значення та рад об’єднаних територіальних громад до кінця 2019 року забезпечити громадян необхідними препаратами інсулінів, пільговими медикаментами та виробами медичного призначення відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 року № 1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань» та від 03 грудня 2009 року № 1301 «Про затвердження Порядку забезпечення інвалідів і дітей-інвалідів технічними та іншими засобами».

5. Департаменту освіти і науки облдержадміністрації (В. Буняк) спільно з райдержадміністраціями, виконкомами міських рад міст обласного значення та рад об’єднаних територіальних громад, закладами загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти до кінця 2019 року:

1) здійснювати контроль щодо роботи навчально-практичних центрів галузевого спрямування та сприяти створенню двох нових галузевих навчально-виробничих центрів на базі державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти;

2) забезпечити контроль за станом робіт щодо виведення котельні з підвального приміщення в Одайській ЗОШ І-ІІ ст. Тульчинської міської об’єднаної територіальної громади;

3) завершити капітальний ремонт спортивних споруд у чотирьох загальноосвітніх навчальних закладах: спортивне містечко для занять на відкритому повітрі с. Балки, майданчик для занять на відкритому повітрі с. Комарівці та майданчик для занять на відкритому повітрі с. Гармаки Барського району; реконструкція спортивного ядра закладу ЗОШ І-ІІІ ст. № 33 Вінницької міської ради;

4) забезпечити придбання 11 шкільних автобусів за рахунок співфінансування з державного та місцевого бюджетів.

6. Департаменту будівництва, містобудування та архітектури облдерж-адміністрації спільно з управлінням культури і мистецтв облдержадміністрації (В. Троян) до кінця 2019 року завершити реставраційний ремонт фасаду обласного українського академічного музично-драматичного театру ім. М.К. Садовського.

7. Управлінню культури і мистецтв облдержадміністрації (В. Троян) до кінця 2019 року завершити:

1) ремонт системи опалення обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва;

2) капітальний ремонт (утеплення фасаду) навчального корпусу Вінницького коледжу культури ім. М. Леонтовича.

8. Могилів-Подільській райдержадміністрації (С. Григоренко) до 12 листопада 2019 року передбачити в місцевому бюджеті кошти для співфінансування будівництва Озаринецької та Бронницької амбулаторій, що фінансуються в поточному році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, в обсягах не менше, ніж 10 відсотків від загальної вартості будівництва.

За результатами проведеної роботи поінформувати Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації  до 15 листопада 2019 року.

9. Бершадській (В. Ольшевський), Гайсинській (С. Несвятий), Теплицькій (В. Бойко), Тиврівській (В. Бойко) райдержадміністраціям спільно з Гніванською (В. Кулешов), Джулинською (П. Швець), Краснопільською (К. Романенко), Соболівською (В. Асауленко) об'єднаними територіальними громадами забезпечити до кінця 2019 року реалізацію спільних проектів за програмою «U-LEAD з Європою» щодо відкриття нових центрів надання адміністративних послуг.

10. Райдержадміністраціям, виконкомам міських рад міст обласного значення та рад об’єднаних територіальних громад спільно з представниками Держпродспоживслужби у Вінницькій області сприяти у запровадженні та застосуванні операторами ринку харчових продуктів постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР).

11. Керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації до 15 листопада 2019 року актуалізувати карти пріоритетів та цілей на 2020 рік з урахуванням Програми діяльності Кабінету Міністрів України, схваленої Постановою Верховної Ради України від 04 жовтня 2019 року № 188-ІХ «Про Програму діяльності Кабінету Міністрів України».

12. Райдержадміністраціям, виконкомам міських рад міст обласного значення та рад об’єднаних територіальних громад інформувати до 15 січня 2020 року про виконання заходів, визначених цим розпорядженням: щодо пункту 1 – Департамент фінансів облдержадміністрації; пункту 4 – Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації; пункту 5 – Департамент освіти і науки облдержадміністрації; пунктів 9, 10 – Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації.

13. Структурним підрозділам облдержадміністрації узагальнити одержані матеріали та інформувати організаційний відділ апарату облдержадміністрації до 24 січня 2020 року.

14. Організаційному відділу апарату облдержадміністрації (М. Затула) надати зведену інформацію про стан виконання завдань, визначених цим розпорядженням, та інформувати голову облдержадміністрації до 30 січня 2020 року.

15. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступників голови облдержадміністрації відповідно до розподілу обов’язків.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації

Владислав СКАЛЬСЬКИЙ