ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

15 липня 2019 року                                 № 515

  

 

Про затвердження Порядку оприлюднення облдержадміністрацією наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних

 

Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», постанов Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних», від 30 листопада 2016 року № 867 «Деякі питання оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних», від 17 квітня 2019 року №409 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо відкритих даних»:

1.  Затвердити такі, що додаються:

 1) порядок оприлюднення облдержадміністрацією наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних;

 2) перелік наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних в облдержадміністрації;

 3) форму паспорту набору даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних;

 4) паспорти наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних в облдержадміністрації.

 2. Визначити відповідальним за оприлюднення інформації, яка підлягає оприлюдненню у формі відкритих даних, в апараті облдержадміністрації завідувача сектору доступу до публічної інформації відділу інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації відділу інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації управління інформаційних технологій апарату облдержадміністрації О. Новікову.

 3. Відповідальному за оприлюднення інформації, яка підлягає оприлюдненню у формі відкритих даних, в апараті облдержадміністрації, керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації, головам райдержадміністрацій забезпечити:

 1) розміщення на офіційному веб-сайті облдержадміністрації, власних офіційних веб-сайтах, власних сторінках, що знаходяться на офіційному веб-сайті облдержадміністрації (для тих, які не мають власного сайту) розпорядчих документів про визначення відповідальних осіб, які відповідають за оприлюднення інформації, яка підлягає оприлюдненню у формі відкритих даних;

 2) регулярне оприлюднення та оновлення на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних, на офіційному веб-сайті облдержадміністрації, на власних офіційних веб-сайтах, власних сторінках, що знаходяться на офіційному веб-сайті облдержадміністрації (для тих, які не мають власного сайту), наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних;

 3) подання щороку до 20 лютого Державному агентству з питань електронного урядування України заповненої картки оцінки стану оприлюднення та оновлення відкритих даних за попередній рік за визначеною формою, згідно з додатком 1.

 4. Головам райдержадміністрацій, керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації:

 1) внести зміни до переліку наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних у райдержадміністраціях, структурних підрозділах облдержадміністрації, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних» (зі змінами);

 2) внести зміни до Паспортів наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних у райдержадміністраціях, структурних підрозділах облдержадміністрації, відповідно до форми, затвердженої підпунктом 3 пункту 1 цього розпорядження.

 5. Керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації, керівникам структурних підрозділів апарату облдержадміністрації забезпечити регулярне оновлення та подання сектору доступу до публічної інформації відділу інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації управління інформаційних технологій апарату облдержадміністрації наборів даних, які підлягають оприлюдненню облдержадміністрацією у формі відкритих даних, відповідно до переліку та визначеної періодичності, згідно з додатком 2.

 6. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови облдержадміністрації від 14 липня 2016 року № 525 «Про затвердження Порядку оприлюднення облдержадміністрацією наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних».

 7. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника голови облдержадміністрації А. Гижка

  

Голова обласної державної

          адміністрації                                                          

         Валерій КОРОВІЙ

 

 

Додатки.doc