05 квітня керівник відділення НСПП у Вінницькій області Богдан Мусієнко прочитав онлайн-лекцію для студентів Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського на тему: «Посередництво як засіб вирішення колективних трудових спорів».

Захід відбувся в рамках Меморандуму про співпрацю з університетом та на запрошення завідувачки кафедри публічно-правових дисциплін, д.ю.н., професорки  Ольги Мельничук.

Слухачів ознайомлено з основними функціями та завданнями Національної служби посередництва і примирення, зокрема,  щодо вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) та запобігання їх виникненню. Лектор детально розкрив зміст поняття «посередництво», розповів про процедуру підготовки трудових арбітрів і посередників, поділився власним досвідом вирішення колективних трудових спорів..

Також поговорили про новації у діяльності служби. Зокрема, про розробку нової редакції закону України «Про колективні трудові спори» та «Про соціальний діалог в Україні» робочою групою за участі фахівців Національної служби посередництва і примирення.

Насамкінець, відповівши на питання слухачів, керівник відділення подякував за запрошення та висловив надію на подальшу співпрацю.