Свобода пересування осіб і міграційне право ЄС, свобода руху робочої сили в умовах євроінтеграції України, ринок інтелектуальної власності в контексті свободи руху, європейські стандарти надання адвокатських послуг – ці та інші, не менш цікаві, теми обговорювалися сьогодні під час семінару "Європейські стандарти вільного руху товарів, послуг та осіб: перспективи для України".

Захід проведено на базі Донецького національного університету імені Василя Стуса в рамках імплементації проєкту Програми Європейського Союзу Еразмус+ модуль Жан Моне <Європейські стандарти вільного руху товарів, послуг та осіб: перспективи для України>.

Керівник відділення Богдан Мусієнко - учасник семінару. Також запрошено представників правничих професій, органів державної влади та місцевого самоврядування, громадського сектору та бізнесу, здобувачів вищої освіти, ініціативну молодь.

Серед спікерів – арбітр Національної служби посередництва і примирення, д.ю.н., професорка кафедри цивільного права і процесу Донецького національного університету ім. Василя Стуса Лілія Амелічева, а також викладачі університету та почесні гості, які ділилися своїми знаннями і думками. А спосіб подання інформації спонукав учасників до дискусій та розмірковувань, висловлювань власної думки.

Загалом Програма Європейського Союзу Еразмус+ діятиме ще 3 роки. Тому разом з подякою за надану можливість приєднатися висловлюємо надію на подальшу співпрацю. Було справді цікаво, інформативно, актуально та прогресивно.