20 лютого в рамках співпраці відбулася робоча зустріч провідного спеціаліста відділення НСПП у Вінницькій області Юлії Сімонишиної з головою обласної організації профспілки працівників соціальної сфери Галиною Собко.  

Під час зустрічі обговорили стан соціально-трудових відносин у трудових колективах закладів та установ соціальної сфери області, можливі причини його ускладнення у поточному році. Зі слів Галини Собко, попри відсутність зарплатних боргів та інших порушень законодавства про працю, існує проблема, що потребує вирішення, - це низький рівень оплати праці працівників соціальної сфери.  Фактично оплата праці за кваліфіковану роботу здійснюється на рівні мінімальної заробітної плати, а фінансовий ресурс для виплати заробітної плати є обмежений та не передбачає додаткових стимулюючих виплат. Ситуація непроста, однак стан соціально-трудових відносин наразі стабільний.

Не залишено поза увагою питання здійснення соціального діалогу в області. Обговорено розробку нової редакції Закону України «Про соціальний діалог в Україні» робочою групою за участі фахівців Національної служби посередництва і примирення, а також особливості проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності під час дії воєнного стану.

За результатами зустрічі досягнуто домовленості щодо оперативного інформування  та вжиття відповідних заходів в разі ускладнення стану соціально-трудових відносин у трудових колективах закладів та установ соціальної сфери області.