07 лютого на базі Вінницького регіонального центру підвищення кваліфікації відбувся черговий онлайн-семінар у рамках загальної професійної програми підвищення кваліфікації для посадових осіб місцевого самоврядування, учасником якого в якості лектора стала головний спеціаліст  відділення НСПП у Вінницькій області Олена Богословська.

З метою інформування територіальних громад  в ході семінару було прочитано лекцію на тему «Соціальний діалог в Україні». 

За допомогою презентаційних матеріалів Олена Богословська розкрила значення поняття «соціальний діалог» відповідно до  визначення  МОП і законодавства України, детально зупинилася на сторонах та рівнях соціального діалогу та проведенні оцінки відповідності критеріям репрезентативності.

Особливу увагу було приділено процесу переформатування соціального діалогу з урахуванням сучасних викликів, зокрема, щодо розробки нової редакції Закону України «Про соціальний діалог в Україні» робочою групою за участі фахівців Національної служби посередництва і примирення.

Насамкінець лектор подякувала за жвавий інтерес до представлених матеріалів, наголосивши, що зміцнення соціального діалогу в умовах сьогодення, в т.ч. на рівні територіальних громад,  сприятиме вирішенню соціально-економічних проблем та післявоєнному відновленню країни.