Вінницька обласна військова адміністрація інформує мешканців обласного центру та області про те, що постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2022 року № 698 було затверджено Порядок забезпечення вилучення тіл (останків) осіб, загиблих (померлих) у зв'язку із збройною агресією проти України.

Зазначений порядок було затверджено у зв'язку із необхідністю унормування зазначених питань через значну кількість жертв повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України в лютому-травні 2022 року на території ведення активних бойових дій.

Як зазначено у постанові законодавче унормування вилучення тіл (останків) осіб, загиблих (померлих) наша держава здійснила з метою забезпечення поваги до людської гідності, здійснення гуманітарних заходів щодо вилучення, передачі та репатріації тіл (останків) осіб, загиблих (померлих) у зв’язку із збройною агресією проти України.

На виконання зазначеної постанови начальником обласної військової адміністрації 11 квітня 2023 року видано наказ з №280, яким начальникам районних військових адміністрацій доручено утворити спеціальні групи.

Наразі такі групи створено в усіх шести районних військових адміністраціях області, зокрема Вінницькій, Гайсинській, Жмеринській, Могилів-Подільській, Тульчинській та Хмільницькій.

Наказ визначає порядок діяльності створених спеціальних груп, порядок їх оснащення та забезпечення спеціальним транспортом. Визначені завдання  структурним підрозділам обласної військової адміністрації та Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області.

Пунктом 2 зазначеного наказу створено тимчасовий кол-центр з організації логістики для отримання, обробки та веденні інформації від територіальної оборони, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій.

 

Директор департаменту

Богдан Зубчик