Звіт громадської ради при Вінницькій обласній військовій адміністрації

 

З початку військових дій кожен член громадської ради індивідуально, в межах своїх можливостей, усіляко та всебічно сприяв допомозі населенню, внутрішньо переміщеним особам, підрозділам територіальної оборони та Збройним Силам України.

До лав ЗСУ вступили: голова комітету з питань ветеранів бойових дій, цивільної оборони й взаємодії з правоохоронними органами Івасько В.Л. та член цього ж комітету Яремчук Ю.М.; задіяний в сприянні ЗСУ заступник голови громадської ради, член громадської організації «Всеукраїнський патріотичний рух «Гідність нації» Кудіяров В.І.

Голова комітету охорони здоров’я, реабілітації та соціальної політики Мовчан Л.В. та член комітету сільського господарства, архітектури та земельних ресурсів міжнародного співробітництва, екології та туризму Анпольська С.В. продовжують займаються розміщенням та розселенням тимчасово переміщених осіб. Керівник комітету фінансово-економічного, житлово-комунального господарства, енергетики, інфраструктури, дорожнього господарства та транспорту Слободянюк О.А. займається придбанням, відновленням та постачанням автотранспорту ЗСУ.

Вінницька обласна асоціація ендокринологів та Асоціація хворих на цукровий діабет «Благовіст» цілодобово продовжують надавати медичну допомогу транзитним пацієнтам як в онлайн так і в офлайн режимах, забезпечують життєво необхідними медикаментами (інсулін, тироксин), продовжують надавати необхідну психологічну допомогу.

Після проведення структуризації роботи громадської ради з Департаментом соціальної та молодіжної політики ВОВА, за погодженням були визначені напрямки діяльності та закріплені координатори з числа членів громадської ради:

За напрямком пункту: « Правова допомога переселенцям, військовим, волонтерам, вразливим категоріям» закріпити Бардина М.Б.;

За напрямком пункту: «Вирішення проблем житла ВПО і працевлаштування вимушених переселенців» закріпити Анпольську С.В.;

За напрямком пункту: «Матеріальне та побутове забезпечення ВПО» закріпити Слободянюка О.А.;

За напрямком пунктів: «Підтримка військових на фронті, що перебувають в зоні бойових дій» та «Допомога військовим у Вінницькій області, що перебувають на лікуванні та/чи повернулись із зони бойових дій» закріпити Березовського Ю.Е.;

За напрямком пункту: «Сприяння економічній спроможності дрібного і середнього бізнесу, зокрема в аграрній та переробній галузях» закріпити Гончара О.В.;

Медичне забезпечення – Мовчан Л.В.

Усі члени громадської ради щоденно виконують покладені на них обов’язки задля забезпечення перемоги України.