До Вінницької обласної державної адміністрації, 23 вересня 2021 року, надійшов письмовий запит від громадської організації «Ліга справедливості України» стосовно проведення громадської експертизи діяльності обласної державної адміністрації при здійсненні комунікації та співпраці з інститутами громадянського суспільства.

Відповідно до п. 3, 4 постанови Кабінету Міністрів України від 05 листопада 2008 року № 976 «Про затвердження Порядку сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади», на підставі запиту громадської організації «Ліга справедливості України» видано розпорядження Голови обласної державної адміністрації від 01 жовтня 2021 року № 715 «Про проведення громадської експертизи обласної державної адміністрації Громадською організацією «ЛІГА СПРАВЕДЛИВОСТІ УКРАЇНИ».

Відповідно до розпорядження утворено робочу групу із залученням представників громадської організації «Ліга справедливості України», апарату обласної державної адміністрації та її структурних підрозділів, громадської ради при обласній державній адміністрації.

У вівторок, 26 жовтня, у пресцентрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації відбулося організаційне засідання робочої групи.

Наразі особі уповноваженій для отримання відповіді на запит повідомлено, що документи розпорядниками інформації підготовлено та в межах чинного законодавства будуть подані для опрацювання інститутом громадянського суспільства.