«We are camp» – сучасне таборування спрямоване на формування в учасниць чіткої позиції стосовно гендерної рівності та надання можливості розкриття лідерського потенціалу, поглиблення знань про права жінок, організацію та проведення заходів проти булінгу в соціальних мережах.

Однойменний проєкт реалізовувався громадською організацією «Платформа Розвитку Особистості» у рамках конкурсу проєктів громадських організацій, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2021 році за рахунок коштів обласного бюджету, та Агентства США з міжнародного розвитку USAID Ukraine.

Партнери проєкту: Вінницька обласна правозахисна організація «Джерело Надії», пластовий курінь «Чортополохи», а також Вінницький обласний молодіжний центр «Квадрат».

«Збільшення кількості лідерок та покращення їх знань, допомога у розвитку власних проєктів та заходів, створення власного бренду та самопрезентацій – це те, що сьогодні необхідно молодим дівчатам для подолання викликів сучасного світу», – переконана керівниця проєкту Вероніка Бабич.

Програма табору передбачала тренінгові заняття, велику кількість творчих майстер класів, спортивні ігри, квести, оздоровчі програми, таборові роботи та вечірні розважальні заходи біля таборового вогнища.

У ході таборових занять учасниці брали участь у різноманітних спортивних іграх, оздоровчих, інтелектуальних і розважальних заходах, змаганнях організованих ОЦФЗН «Спорт для всіх».

Юрій Марценюк, що представляє Товариства Червоного Хреста України у Вінницькій області, навчав дівчат базових навичок надання першої домедичної допомоги та основних правил транспортування потерпілого.

Тренерками з «Джерела Надії» проведено тренінг «Правила безпечної подорожі», а також навчальний он-лайн квест з безпечного працевлаштування. Також учасниці табору долучились до економічної гру cash-flow. Психологиня Тетяна Конарська під час занять ознайомила з базовими знаннями з психологічної самодопомоги та ненасильницької комунікації.

Практичні навички з самооборони та ножового фехтування було ретельно відпрацьовано з начальником відділу національно-патріотичного виховання ВОМЦ «Квадрат» Романом Яковлевом.

Світлана Мазуренко, бібліотекарка з Вінницької обласної бібліотеки для юнацтва познайомила учасниць з сучасною українською літературою, авторами української прози та поезії, продемонструвала нові видання українських авторів.

На майстер класі з гончарного мистецтва учасниці виготовляли вироби з глини під керівництвом члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України Михайла Діденко.

Нагадаємо, що інформаційний супровід та організаційна підтримка усіх проєктів-переможців конкурсу здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації.