Сьогодні, 16 липня, у пресцентрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації відбулася презентація проєкту «Інклюзивний табір для дітей» Вінницького обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Українська спілка інвалідів-УСІ».

Проєкт став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2021 році за рахунок коштів обласного бюджету.

«Проєкт передбачає організацію на Вінниччині корекційно-розвиткового таборування для покращення стану дітей з інтелектуальними порушеннями, організацію їх повноцінного відпочинку та дозвілля. Це в повній мірі дозволить створити відповідне інклюзивне середовище, де діти отримують досвід працювати в команді та набудуть якісно нових навичок соціалізації», – відзначила голова Вінницького обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Українська спілка інвалідів-УСІ», керівниця проєкту Олеся Самойленко.

Команда проєкту переконана, що корекційно-розвиткові заняття у рамках проведення таборування покращать фізичний та інтелектуальний стан дітей, у свою ж чергу, батьки дітей отримають досвід як працювати з дітьми дома, а в дітей без порушень у розвитку сформується толерантне ставлення один до одного та після участі в такому таборі вони зможуть поширювати ідеї інклюзії серед своїх друзів та однолітків.

Зазначимо, що Вінницький обласний осередок Всеукраїнської громадської організації «Українська спілка інвалідів-УСІ» реалізував низку інклюзивних проєктів на території Вінницької області, зокрема «Альтернативна комунікація «ПЕКС», що полягав у навчанні дітей та їх батьків використовувати альтернативну комунікацію ПЕКС для досягнення оптимального рівня соціалізації дітей з аутизмом за допомогою «ігрового магазину», де можна придбати продукти та товари за допомогою доступної мови.

Окрім того, громадською організацією систематично організовуються проведення регіональних змагань з футболу, волейболу, плавання для людей з інвалідністю.

Нагадаємо, що інформаційний супровід та організаційна підтримка усіх проєктів-переможців конкурсу здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації.