Вчора, 24 жовтня, відбулося розширене засідання Громадської ради при облдержадміністрації під час якого було створено робочу групу з метою опрацювання проєкту Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2027 року.

Проєкт стратегії було доведено до відома членів Громадської ради при облдержадміністрації. Планується, що найближчим часом проєкт буде обговорено на загальних зборах за участю голови облдержадміністрації Владислава Скальського та керівників структурних підрозділів, які є безпосередніми виконавцями стратегії.

«На сучасному етапі розвитку громадянського суспільства в Україні консультативно-дорадчі органи, що діють при органах державної влади, зберігають свою ефективність щодо налагодження комунікації та повноцінної співпраці між владою та інститутами громадянського суспільства, які сьогодні мають все більший вплив на процес формування та реалізації державної політики», – зазначив голова Громадської ради при облдержадміністрації Пилип Прудиус.

Під час розширеного засідання прийнято рішення у повній мірі долучитися до обговорення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики», а також до територіально-адміністративної реформи у Вінницькій області.

Окрім того, протягом листопада поточного року планується провести засідання за круглим столом щодо обговорення Закону України «Про внесення змін до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову у пільговому перевезенні окремих категорій громадян» № 166-ІХ, який був ухвалений парламентом 3 жовтня 2019 року.

Інформаційний супровід діяльності Громадської ради при облдержадміністрації здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Інформацію щодо діяльності Громадської ради при облдержадміністрації розміщено на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації у розділі «Громадянське суспільство», рубриці «Громадська рада».