Вчора, 30 січня, у читальній залі відділу документів із гуманітарних, технічних та природничих наук обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва відбувся вечір-панорама «Зробимо пам’ять живою», присвячений 23-річчю створення Вінницької міської громадської організації «Союз Чорнобиль України» та 15-річчю виходу в світ книги «Під чорним крилом Чорнобиля».

«Чорнобильці – це справжні патріоти України. Це люди, що «закрили своїм тілом» ядерну катастрофу, тим самим врятували не лише Україну, але й весь світ від трагедії планетарного значення», – зазначив голова Вінницької міської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Микола Бойчук.

Зазначимо, що метою діяльності Вінницької міської громадської організації «Союз Чорнобиль України» є захист прав та законних інтересів чорнобильців, зокрема соціальних, правових та культурних. Організація активно співпрацює з органами державної влади та місцевого самоврядування, а також організаціями громадянського суспільства Вінниччини. Окрім того, на постійній основі діє договір про співпрацю між організацією та народним депутатом України Сергієм Кудлаєнко.

Вечір-панорама «Зробимо пам’ять живою» супроводжувався демонстрацією відеопідбірки фотоматеріалів з життя громадської організації, а також виставкою книг-спогадів, різноманітних буклетів, документів про аварію на Чорнобильській атомній електростанції, а також новою книжковою виставкою «Ліквідатори. Шануємо подвиг», що була створена на основі фондів обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва.