Сьогодні, 11 грудня, в Експоцентрі Вінницької торгово-промислової палати розпочався вже традиційний для Вінниччини трьохденний ярмарок авторських творів людей з інвалідністю «Руками створена краса».

Ярмарок організовано Вінницькою громадською організацією молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» за підтримки обласної державної адміністрації та міської ради, народного депутата України Сергія Кудлаєнка, Британської ради в Україні, громадської організації «Розвиток. Розвиток», благодійного фонду Людмили Станіславенко, Клубу Подільської кухні та школи танцю «Болеро».

«Дуже приємно, що кожного року до нашого ярмарку приєднується все більше і більше реабілітаційних центрів, громадських організацій та майстрів, що представляють свої неповторні вироби. Сьогодні всі ми як ніколи потребуємо добра, підтримки, розуміння, взаємодопомоги. Така виставка-ярмарок дозволяє нам долучитися до чогось більшого, а ніж вироби зроблені власноруч», – зазначила голова Вінницької громадської організації молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» Рая Панасюк.

Зазначимо, що це вже 10 ювілейний ярмарок, що збігається з відзначенням цього року 10-річчя існування реабілітаційного центру «Гармонія» та 15-річчям діяльності Вінницької громадської організації молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія».

«Вінниця – одне з найбільш інклюзивних міст України. Завдання, що стоїть перед обласною державною адміністрацією, зокрема, перед Департаментом соціальної та молодіжної політики, – зробити доступною та без бар’єрною всю Вінницьку область. Інклюзія стосується кожного, а не лише людей з інвалідністю», – переконана директор Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталія Заболотна.

В рамках проведення ярмарку пройде фестиваль подільської кухні, де мешканці та гості міста матимуть змогу скуштувати національні українські страви у виконанні вітчизняних зірок кулінарії, депутатів обласної та міської рад, вінницьких «майстринь кухні».

Протягом 11-13 грудня відвідувачі ярмарку «Руками створена краса» зможуть насолодитися майстер-класами з виготовлення новорічних подарунків, виступами дитячих танцювальних та пісенних колективів, а також прийняти участь у створені цікавих фотозон.