Захід проходив у рамках реалізації громадською організацією «Вінницька обласна асоціація громадян хворих на цукровий діабет «Благовіст» соціального проекту «ДІАЄВРО-2017».

Проект реалізовується за підтримки обласної державної адміністрації та частково співфінансується коштами обласного бюджету. Також до проекту долучилися Українська Діабетична Федерація, громадська організація «Вінницька обласна асоціація ендокринологів», благодійний фонд «Здорова нація» та Громадська рада при облдержадміністрації.

Нагадаємо, що проект включає у себе проведення Всеукраїнського відбіркового етапу до лав збірної України, навчально-тренувальних зборів та участь збірної України в Європейському чемпіонаті з футзалу з метою популяризації спорту в середовищі громадян хворих на цукровий діабет.

Другий тур Всеукраїнського відкритого футбольного чемпіонату з футзалу «ДІАЄВРО-Україна 2017» об’єднав учасників з різних регіонів України, зокрема, з Вінниці, Житомира, Києва, Миколаєва, Одеси, Сумів, Харкова, Чернігова, Маріуполя та Дніпра.

За результатами серії ігор, перше місце посіла команда з міста Києва, якій поступилися вінницькі футболісти, що посіли друге місце. На третьому місці – збірна команда з областей України, на четвертому – Миколаїв.

Організатори заходу відзначають, що всі без виключення футболісти під час проведення змагань почували себе нормально, завдяки чому зуміли показали справжню футбольну майстерність.

Незважаючи на запеклу спортивну боротьбу в залі панувала дружня атмосфера і тільки позитивні емоції.

Також протягом 26-28 травня учасники чемпіонату мали змогу познайомитися з історико-культурними пам’ятками та туристичними місцями Вінниці.

За підсумками другого туру Всеукраїнського відкритого футбольного чемпіонату з футзалу «ДІАЄВРО-Україна 2017» сформовано національну збірну «ДІАЄВРО-Україна», що візьме участь в VI Міжнародному чемпіонаті з міні-футболу для людей з діабетом протягом 16-23 липня в місті Бухарест (Румунія).