Вчора, 12 квітня, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція щодо проведення на Вінниччині ІІ Регіонального Форуму громадських ініціатив.

Організатор форуму є Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

«Під час каденції другого складу Громадської ради при облдержадміністрації виникла ідея зібрати громадські організації Вінниччини в одному місці, де вони б змогли презентувати себе, розповісти про свою діяльність та обмінятися досвідом, а також познайомитися з донорами та грантодавцями, які можуть надавати консультативну та фінансову підтримку для реалізації їх проектів», – розповів голова Громадської ради при облдержадміністрації, президент громадської організації «Вінницька обласна асоціація ендокринологів» Пилип Прудиус.

«ІІ Регіональний Форум громадських ініціатив буде включати у себе презентацію грантодавців, які працюють в області, ярмарок організацій громадянського суспільства Вінниччини та роботу в секціях з актуальних питань регіонального розвитку», – зазначила голова громадської організації «Філософія серця» Юлія Грига.

За словами керівника проектів громадської організації «Центр громадської активності «Результат» Олени Гуменної, робота секцій буде стосуватись питань культури, медичної та освітньої реформ, децентралізації, екологічної ситуації, антикорупційної діяльності, внутрішньо переміщених осіб, національно-патріотичного виховання дітей та молоді, проблем учасників антитерористичної операції на Сході України, а також залучення соціально-відповідального бізнесу до роботи з громадськими організацій.

«Наша організація, як одна з організаторів форуму, сподівається, що він стане майданчиком для обміну досвідом між більш досвідченими громадським організаціями з новоутвореними, які лише розпочинають свою діяльність на території області», – відзначила виконавчий директор громадської організації «Джерело надії» Христина Орлова.

Проведення ІІ Регіонального Форуму громадських ініціатив заплановано на 30 травня 2018 року. Місце та час проведення будуть відомі пізніше.

Для участі у заході потрібно буде зареєструватися за спеціальною он-лайн формою, яку буде розміщено на головній сторінці офіційного веб-сайту облдержадміністрації.