З дружнім візитом на завершення другої зміни проекту до відпочиваючих завітали заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк разом із директором Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна (Natalia Zabolotna).
Олександр Крученюк, у невимушеній розмові, щиросердечно подякував батькам героїв за те, що виростили дітей-патріотів та передав солодкі гостинці до вечірнього чаю.
«Ми приїхали сьогодні перевірити, наскільки дієвою виявилась наша програма по оздоровленню батьків загиблих воїнів. Хочемо пересвідчитись, що вони отримують належне лікування і увагу, а також порадитись, що саме необхідно було б підкоригувати в наступному році. Два тижні батьки і матері загиблих в АТО воїнів мали можливість підлікуватися, поспілкуватись між собою, просто змінити обстановку. Нам вдалось переконатися, що нашу турботу дуже позитивно сприйняли»,- зазначив посадовець.
Нагадаємо, що проект по оздоровленню батьків загиблих учасників АТО був ініційований Департаментом соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації в рамках виконання та здійснюється за фінансової підтримки обласного бюджету. В першу чергу, цільова програма має на меті оздоровлення, відновлення здоров’я та психологічну реабілітацію дружин і дітей учасників АТО дошкільного і молодшого шкільного віку. Вінницька область стала першою, яка віднайшла кошти на санаторно-курортне оздоровлення саме батьків і матерів загиблих атовців.
Наталя Заболотна зазначила: «Цьогоріч це вже другий заїзд цієї категорії до «Авангарду». З 30 травня по 13 червня відпочивали батьки і дружини загиблих з дітками з м. Вінниці і Жмеринки, Калинівського, Тульчинського, Ямпільського, Бершадського, Чечельницького, Шаргородського Томашпільського районів.
З 11 червня по 24 червня до санаторію на лікування та оздоровлення завітали матері і батьки загиблих з Літинського, Немирівського, Вінницького, Теплицького, Шаргородського, Гайсинського і Жмеринського районів та міст Хмільник, Могилів-Подільський, Жмеринка, Козятин. Всього ж нам вдалося цього літа оздоровити 35 батьків наших героїв в межах 197 тисяч гривень, які були виділені з обласного бюджету. Це переважно літні люди, які понесли непоправимі втрати і потребують відновлення і лікування».
Відгуки відпочивальників такої вразливої категорії дуже схвальні: гарна природа, смачна їжа, необхідні оздоровчі процедури, уважне ставлення персоналу та добре організоване дозвілля.
«Нами тут опікуються, допомагають, підбадьорюють і головне – нас розуміють, не лишають поза увагою. Приємно, що про нас не забуває влада»,- ділились вони із гостями своїми враженнями від відпочинку.
Посадовці обласної державної адміністрації вислухали побажання та пропозиції відпочивальників щодо організації оздоровчої кампанії та запевнили, що дія програми буде продовжена і на наступні роки.