В приміщенні облдержадміністрації під головуванням першого заступника голови ОДА Андрія Гижка 24 травня відбулось засідання обласної комісії з питань розподілу коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам між районними та міськими бюджетами для виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

В засіданні взяли участь члени комісії та керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації.

На порядку денному засідання розглядалось питання розподілу коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання житла приміщення для сімей загиблих осіб, визначених абзацами 5-8 пункту 1 статті 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, для осіб з інвалідністю I-II групи, яка настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, визначених пунктами 11-14 частини другої статті 7 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”  та які потребують поліпшення житлових умов, на 2018 рік.

Аналізуючи ситуацію в області із придбанням житла для родин військовослужбовців, Андрій Гижко зазначив: «На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2016 року №719 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей» у 2017 році в області на квартирному обліку для поліпшення житлових умов перебувало 22 сім’ї загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також осіб з інвалідністю І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції.

Для забезпечення житлом вказаних сімей Вінницькій області в минулому році з державного бюджету були виділені кошти у розмірі 15 990,955тис. грн., які 100% були перераховані на спеціальні рахунки заявників. Станом на 24.05.2018 21 сім’я придбала житло на загальну суму
14 688,895 тис. грн. Підбір житла здійснює 1 сім’я (м. Вінниця)
», - зазначив Андрій Гижко.

Щодо коштів, які виділила держава на 2018 рік та їх розподілу виступила директор Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна: «Станом на 01.04.2018 на квартирному обліку в області перебувало 12 сімей, в тому числі, 4 сім’ї загиблих та 8 сімей осіб з інвалідністю І-ІІ групи. Для забезпечення цих сімей житлом, області надійшли кошти субвенції в сумі 11 536,281 тис. грн. Це 100% від потреби, яка була сформована станом на вказаний час».

Членами комісії був підписаний протокол, згідно з яким Департаменту фінансів облдержадміністрації доручено здійснити розподіл коштів субвенції в сумі 11 536,281 тис. грн. між районними та міськими бюджетами.

  • Click to enlarge image Image_02.JPG
  • Click to enlarge image Image_03.JPG
  • Click to enlarge image Image_04.JPG
  • Click to enlarge image Image_05.JPG
  • Click to enlarge image Image_06.JPG
  • Click to enlarge image Image_07.JPG
  • Click to enlarge image Image_08.JPG
  • Click to enlarge image Image_09.JPG
  • Click to enlarge image Image_10.JPG
  • Click to enlarge image Image_11.JPG