Сьогодні делегація від Вінниччини перебуває у Києві на семінарі, ініційованому МОЗ України. Мета заходу – моніторинг проміжних результатів, спільне планування наступного періоду впровадження Проекту, а також обговорення реалізації в Україні реформи системи охорони здоров’я.

З вітальним словом на початку семінару виступила в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Далі про завдання Місії учасників зібрання поінформував керівник програм з людського розвитку Світового банку Фон  Зао.

З-поміж тем, які заявлені у програмі заходу, – реалізація державної політики у сфері державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення; розробка стандартів і законодавчих актів з питань електронної охорони здоров’я; стратегія реформування галузі тощо.

Основним завданням семінару визначили часткове скасування певних компонентів у субпроектах та проекті в цілому, перегляд пакетів закупівель, а також визначили завдання, які впливатимуть на індикатори медичної реформи.

До участі в семінарі запрошені представники з 8-ми областей-учасниць Проекту, делегати від Світового банку, представники Адміністрації Президента України, Міністерства фінансів України та міжнародних організацій (ВООЗ, Швейцарське бюро співробітництва в Україні, USAID, U-LEAD/GIZ).

20 березня учасники семінару, в тому числі з Вінниччини, працюватимуть у секціях. Про їхні напрацювання дізнавайтеся з наступних інформаційних повідомлень.