Томас Аваміна прибув на Вінниччину з метою пастирської опіки вірян та, разом з тим, вивчення  становища іноземних студентів, вихідців з Єгипту, здійснення моніторингу питань пов'язаних з  расизмом, ксенофобією, нетерпимістю та дискримінацією за такими ознаками, як «раса», національне/етнічне походження, колір, громадянство, релігія та мова.

В ході діалогу було обговорено коло питань, пов'язаних з підтримкою студентів-єгиптян які навчаються у Вінницькому національному медичному університеті.

Зі  свого боку представники національної спільноти подякували голові Ради національно-культурних товариств за можливість проведення систематичних зустрічей на базі Центру національних спільнот, що дає  достатньо широкі можливості для задоволення єгиптянам своїх мовних, освітніх, культурно-мистецьких та інших потреб. Ми очікуємо, що робота в Центрі сприятиме також поглибленню співпраці і з іншими національними спільнотами, які проживають в регіоні. – наголосив іноземний гість.

Окрім того, Мерабі Нарсіа запевнив присутніх  що двері Центру завжди відкриті  для усіх національностей, які проживають на Вінниччині. Ми охоче надаємо будь-яку допомогу й підтримку, адже ми дуже зацікавлені, аби усі етнонціональні спільноти почувалися комфортно у нас в області, мали змогу зберігати свою культуру та звичаї та виключити прояви будь-якої дискримінації за національною ознакою.