"Головою облдержадміністрації Валерієм Коровієм всебічно розглянуто звернення настоятеля храму отця Петра щодо повернення у власність громади храму Олександра Невського та  підготовлено необідні документи. – зауважив заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк. - Обласна влада намагається робити все можливе, щоб виправити історичні прорахунки і повернути громадам церковні споруди, побудовані їх предками та, нажаль, націоналізовані радянською владою»

Звертаючись до прихожан храму, Олександр Крученюк від імені голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія привітав віруючих з Різдвом Христовим та великим святом Хрещенням Господнім та побажав усім Божої милості та Благословіння. «Нехай Господня Благодать зійде сьогодні на кожного з Нас, щоб тіло і душа, омивалися свяченою водою, наситилися здоров'ям, легкістю, втіхою, щоб пішли біль і прикрість, а на зміну їм в душах запанувала велика віра, надія і любов», - наголосив посадовець.

Відтак, безпосередньо у храмі настоятелеві вручено документи, які засвідчують, що відтепер храм Олександра Невського м. Могилева Подільського повертається законному власнику – релігійній громаді.

По завершенні офіційної процедури щодо передачі храму представники влади спільно з керуючим Могилів-Подільською єпархією УПЦ митрополитом Агапітом відвідали Лядівський Свято-Усікновенський скельний чоловічий монастир у підніжжя якого було звершено Водоосвятний молебен, освячення води та  традиційні Водохресні купання. Приєдналися до Йорданських святкувань також голова Могилів-Подільської райдержадміністрації Олег Китасюк, прикордонники Могилів-Подільського прикордонного загону та близько 3 тисяч вірян.