У конкурсі взяли участь 69 дітей з Гайсинського, Вінницького, Жмеринського, Іллінецького, Крижопільського, Літинського, Мурованокуриловецького, Хмільницького, Чернівецького районів та м. Вінниця.

Учні 5 - 11 класів закладів освіти та суботніх (недільних) шкіл, що діють при польських громадських організаціях області продемонстрували оригінальність виконання віршів. За результатами обговорення журі визначили два І-х, чотири ІІ-х та шість ІІІ-х місць для нагородження у номінації «Польська поезія».

Учасників конкурсу привітали головний спеціаліст Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації О.Панчук, проректор КВНЗ Вінницької академії неперервної освіти О.Білоконь, Консул генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці Уршуля Філіпковські.

Заступник начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Алла Ратинська подякувала юним поціновувачам за популяризацію польської поезії і побажала творчих успіхів у розвитку своїх акторських здібностей та вивчені польської мови та літератури.