Святійшому владиці співслужили архієпископ Вінницький і Брацлавський Михаїл, архієпископ Полтавський та Кременчуцький Федір, архієпископ Вишгородський – намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря Агапіт та духовенство Вінницької єпархіїУПЦ КП.

Окрім того, участь у церемонії урочистого освячення взяли: голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк, начальник управління у справах національностей і релігій облдержадміністрації Ігор Салецький, голова Жмеринської райдержадміністрації Олег Легеза та численна кількість вірян.

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій у вітальному слові подякував Патріарху Філарету за духовну опіку Церкви і держави та привітав усіх мешканців села Леляки  зі важливою подією, зазначивши при цьому, що «відкриття храму є знаковим не лише для Жмеринщини, а й для усієї області адже сюди люди будуть йти, щоб набиратися духовності, добра та терпіння». За його словами, - «без духовності, віри та моралі не можливо будувати щасливе суспільство та розраховувати на високий соціально-економічний розвиток регіону та держави вцілому».

У своєму слові Предстоятель Церкви привітав духовенство і парафіяндля яких цей історичний день став довгоочікуваною подією і великим святом та нагородив благодійників за їхні труди у справі побудови храму.