В рамках робочої поїздки Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зустрівся з  командуванням та особовим складом  штабу Повітряних Сил ЗСУ.

Святійший Владика освятив бойовий прапор командування Повітряних  Сил ЗСУ та відслужив молебень на закладання наріжного каменю на місці будівництва храму в честь святого Архистратига Михаїла.

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звернувся зі словами духовної настанови  до військовослужбовців Повітряних Сил Збройних Сил України, відзначивши їх патріотизм та  нескореність у боротьбі із російською агресією. Святійший Владика вручив нагороди Української православної церкви: командувачу Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковнику Сергію Дроздову - орден Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ ступеня та медалі «За жертовність і любов до України» військовослужбовцям  Повітряних Сил ЗСУ.

 На завершення зустрічі Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет,  у супроводі заступника голови облдержадміністрації Олександра Крученюка, командування Повітряних Сил Збройних Сил України та духовенства, поклав квіти  до комплексу «Вшанування пам’яті захисників Вітчизни».

Довідка:

Українська православна церква Київського патріархату представлена в області 290 релігійними організаціями: 1 управління, 1 місія (не діє), 2 монастиря, 286 релігійних громад, що становить 13 % від загальної мережі релігійних організацій області та 20,2 % від усіх православних. За кількістю релігійних організацій УПЦ КП Вінницька область займає VІІ місце в Україні (становить 6% від загальної мережі УПЦ КП по Україні).