Участь у заході взяли  начальник управління управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький, начальник відділу культурно-мистецьких установ управління культури і мистецтв обласної державної адміністрації Ольга Зелінська, правлячий архієрей Київської та всія України єпархії РСПЦ єпископ Никодим (Ковальов), представники Чечельницької районної  державної адміністрації та районної ради, науковці і краєзнавці.

В експозиції виставки представленні богослужбові та повчальні книги, ікони, хрести, одяг та побутові речі, які дають змогу познайомитись з унікальною культурою старообрядців.

В ході заходу представлено книгу доктора історичних наук Сергія Транця «Поділля. Традиційна культура та побут Російських старообрядців в ХХ – на початку ХХІ столітті».

У виступі Ігор Салецький подякував організаторам за змістовну та цікаву виставку адже, за його словами, -  «на території області з 2154 релігійних організацій та 80 національно-культурних спільнот -  громад старообрядців трохи більше десяти, тому дуже важливо доносити громадськості, популяризувати своєрідність традицій та культури даного релігійного та етнічного напрямку».

 Разом з тим Ігор Салецький запросив єпископа  Никодима (Ковальова) до участі у обласній Раді Церков і релігійних організацій, яка діє при облдержадміністрації та  акцентував увагу на діяльності Центру національних культур Вінниччини, - «де було б доречно представити і культуру старообрядців».

«Окрім того, гарним прикладом для усіх релігійних громад старообрядницької церкви є  релігійна громада храму Покрови Пресвятої Богородиці РСПЦ м. Бершадь, - наголосив І. Салецький, - «адже  є єдиною громадою, яка привела власні документи у відповідність чинному законодавству, і  таким чином є єдиною громадою РСПЦ, котрій розпорядженням голови облдержадміністрації повернено у власність храмову будівлю».

В рамках виставки проведено круглий стіл, на якому заслухано доповіді священнослужителів та науковців щодо розвитку старообрядницьких громад на Поділлі, їх історії та перспектив розвитку.