19 серпня 2017 року вперше у смт. Брацлав у рамках заходів до Дня міста відбувся Фестиваль національних культур «Ми одна родина, славна Брацлавщино!». У фестивалі взяли участь місцеві громади російської, польської, ромської та єврейської спільноти. За підтримки управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації на свято прибули представники громадських організацій з м. Вінниці від грузинської, німецької, польської національної спільноти. Також, на свято завітали польські, ромські товариства з сусідніх районів – Тульчин та Немирів.

Перед фестивалем гостей свята запрошено на виставку народних майстрів, а саме: вишиті сорочки, рушники, глиняний посуд, книги, витвори мистецтва минулих років і сторіч з «бабусиної скрині» та релігійна атрибутика.

Ініціатором та головним  організатором заходу виступило товариство  поляків Брацлавщини «Відродження» (голова товариства Лідія Яковенко). Відкриття фестивалю розпочав мер смт. Брацлава з вітального слова та представники місцевої влади, які зазначали важливість таких заходів, що єднають всі національності. Від імені національних спільнот Вінниччини фестиваль привітав заступник голови Ради національно-культурних товариств області Мерабі Нарсіа. Свої творчі здобутки та виконавську майстерність продемонстрували вокальні та інструментальні колективи єврейської, ромської, польської  спільнот з Тульчинського,  Немирівського районів, а також з м. Вінниці.

Після  завершення концертної програми всіх гостей фестивалю запросили скоштувати національні страви. 

Також, в рамках фестивалю відбулось засідання «круглого» столу на тему «Діалог між НКТ і органами місцевої влади як запорука міжнаціонального порозуміння та злагоди на прикладі Брацлавського району», в якому взяли участь голови та представники громадських організацій польської, ромської, єврейської, німецької, грузинської та російської спільнот, а також представники управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації та місцевої влади.

Захід пройшов на високому організаційному рівні.