30 травня 2017 року у м. Калинівка, сс. Іванів та Пиків Калинівського району відбулись траурні мітинги, присвячені 75 роковинам масового розстрілу євреїв у роки ІІ Світової війни. Саме 30 травня 1942 року у день єврейського свята Шаувот фашисти одночасно розстріляли 600 жителів єврейського походження у Калинівці, більше тисячі євреїв у сс. Іванів та Пиків Калинівського району.

      У заходах м. Калинівка взяли участь заступник начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Алла Ратинська, голова Калинівської райдержадміністрації Володимир Гаврилюк, голова Калинівської міської Ради Анатолій Шамалюк, голова єврейської громади м. Калинівка Наум Щерб, дослідник місць масових розстрілів євреїв на території області, координатор організації «Християни за Ізраїль» (Бельгія) Кун Карлієр, студенти Калинівського технологічного технікуму та єврейська громада мм. Калинівка та Вінниця.

     Проповідь та молитву прочитав головний рабин м. Вінниці Шауль Горовіц.  Усі присутні вшанували  памʼять загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів і каміння біля пам’ятників двох братських могил.

     У своєму виступі Алла Ратинська зазначила, що масові розстріли євреїв відбувались у багатьох районах Вінницької області та особливо у Калинівському, коли нацистами за роки ІІ Світової війни цілеспрямовано було знищено близько 5 тисяч євреїв, акцентувала свою увагу на необхідності збереження пам'яті та побажала усім присутнім миру, злагоди та взаєморозуміння.