У цьому році 26 річницю Незалежності відзначила й грузинська громада Вінниччини. До свята у приміщенні бібліотеки-філії № 13 Вінницької ЦБС була відкрита тематична книжкова виставка «Грузія – країна з великим серцем», у презентації якої взяли участь представники грузинської, ромської, польської, німецької та вірменської громад спільно з керівництвом управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації.

На виставці були представлені твори грузинських поетів, письменників та громадських діячів таких як Шота Руставелі, Ніколоз Бараташвілі, Ілля Чавчавадзе та інші.

Цікавою була презентація книги «Велика трійця» в зібранні якого представлені твори Л. Українки, Т. Шевченка та І.Франка двома мовами українською та грузинською у перекладі Рауля Чілачави.

 

Продовжилось святкування у колі друзів багатонаціональної родини. З привітальним словом виступив начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький, який зазначив про важливість налагодження співпраці між Україною та Грузією у напрямку міжнародної дипломатії.

Гості мали можливість насолодитись грузинськими мелодійними піснями у виконанні дуету сестер Софії і Ніні Кікабідзе та Христини Сванідзе. Молоді виконавиці подарували не тільки гарний настрій, але й у подумках кожен з присутніх побував у сонячній Грузії. Привітали грузинську спільноту піснями й представники ромської громади. Захід пройшов на високому організаційному рівні та у дружній міжнаціональній атмосфері.