05 вересня 2020 року на Музейній площі у м. Вінниця відбулося Народне читання, у якому взяли участь Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярцінські, члени польських організацій та студенти міста.

З привітальним словом виступив голова громадської організації «Рада національних товариств Вінниччини» - Мерабі Нарсіа: «Народні читання започатковані Президентом Польщі, то є гарна традиція, яка популяризує надбання польської мови і літератури. Маємо надію, що представники інших національностей, які проживають на Вінниччині візьмуть це за приклад і ми почуємо ще грузинську, азербайджанську, чеську та інші мови. Вітаю Вас з початком сьогоднішнього дійства і бажаю отримати задоволення від читання вибраного твору».

Організатором міського заходу виступила громадська організація «Конфедерація поляків Поділля ХХ століття» - голова Гаврилюк Олена Андріївна.

Захід відбувся за підтримки Вінницької міської ради та управлінням у справах національностей та релігій  Вінницької облдержадміністрації.