У цьому році роботи по відновленню цвинтаря розпочалися 9 червня. У неділю десяти особова група волонтерів – членів Спілки поляків Вінниччини прибула до с. Пиків скосити траву, вирізати кущі, які з новою силою повиростали цього річ. Впорядкування території цвинтаря необхідно для проведення подальших реставраційних робіт.  У 2019 році заплановано відновити внутрішню частину каплиці та цоколі декількох могил.

Після кількагодинної праці цвинтар вже не виглядав занедбаним та забутим. Група активістів повернулася до Вінниці з почуттям виконаного обовʼязку та радістю від результатів праці.

Проект «Збережемо могилу прадіда» реалізовується при підтримці управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації, зокрема, «Програми підтримки діяльності національно-культурних товариств області та забезпечення міжконфесійної злагоди і духовно-морального розвитку Вінниччини на період 2016-2020 роки», що сприяє розвитку діяльності національних громад щодо збереження спільної історії подільського краю.