Третій рік поспіль у бібліотеці – філії №13 закладу культури Вінницької міської централізованої бібліотечної системи 22 лютого відбувся літературно-музичний захід «Мов джерельна вода, рідна мова моя», присвячений Дню рідної мови. Саме цей бібліотечний заклад міста відповідно до своєї назви «Бібліотека міжкультурного діалогу» тісно співпрацює з національно-культурними товариствам. За три роки у фонді бібліотеки зібралося чимало книжок, альбомів, підручників з національних мов. Тут відбуваються культурно-мистецькі зустрічі та літературні читання, учасниками яких є представники національних спільнот Вінниці.

От й сьогодні тут зібралися поляки, чехи, білоруси, євреї та литовці, аби ще раз засвідчити багату різномовну культуру Вінниці та області. На музично-літературному святі прозвучали польські вірші та пісні у виконанні учнів школи- гімназії №23, в якій вивчається польська мова. Присутні у залі мали можливість милуватися литовською поезією, заслухатись пісень чеською та білоруською мовами, пізнати про нові єврейські книжкові видання та прослухати у перекладі на українську мову вірші вірменських, грузинських та кримсько-татарських поетів. Також, у виконанні вокального ансамблю «Ретро» прозвучали українські пісні – як одне з найбагатших джерел поезії всього світу.

На завершення заходу до присутніх звернулася заступник начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Алла Ратинська, яка подякувала організаторам за проведення міжнаціонального свята та побажала усім учасникам, особливо юним глядачам, аби завжди пам’ятали звідки вони родом, де їх коріння, знали історію свого народу, його мову. «Знання мови народу, серед якого ти живеш, - ознака культурної, освіченої людини, знання рідної мови - священний обов’язок кожного.»