З вітальним словом до присутніх звернулась заступник начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Алла Ратинська, яка побажала благополуччя кожній родині, світлих та солодких свят та миру й злагоди у спільному домі – Україна.

У святі взяли участь представники єврейських громад з Вінниці, Києва та Харкова.

За допомогу в організації та проведенні свята Ханука організаторами заходу вручено подяки керівництву управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації та учасникам концерту.

Для довідки: Ханука - свято перемоги добра над злом, світла — над пітьмою, свято надії. Свято, яке вчить людей ніколи не впадати у розпач. Щороку в єврейських оселях запалюють ханукальні свічки. Ставлять ханукіот (світильники) на найвидніших місцях, щоб усі бачили й усі пам'ятали про диво, що сотворив Всевишній. Запалюють свічки протягом 8 днів, щодня додаючи по одній, встановлюють справа наліво, а запалюють зліва направо. Запалені на початку вечора, незадовго до заходу сонця, свічки повинні горіти не менше 30 хвилин після настання темряви. У п'ятницю їх запалюють раніше суботніх свічок. Не можна використовувати світло ханукальних свічок для роботи та читання.