27 липня святкування ювілею розпочала Українська Православна Церква. 

На Володимирській гірці у м. Києві відбувся урочистий подячний молебень, який очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій. За богослужінням також молилися ієрархи та духовенство 12 Помісних Православних Церков та усіх єпархій УПЦ, чисельна кількість віруючих з усієї України та групи паломників з Білорусі, Молдови, Румунії та інших країн.

Після молебню розпочався масштабний хресний хід із вісьмома чудотворними святинями: іконами та святими мощами.

Велелюдна хода прямувала центральними вулицями Києва до Києво-Печерської Лаври, по завершенню якої відбулося урочисте всенічне бдіння.

Велика кількість священнослужителів та вірян з Вінниччини спільно з керуючими трьох єпархій, які діють на теренах області,  також приєдналися до урочистих заходів у м. Києві.

В день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира 28 липня з самого ранку біля пам'ятника князю Володимиру зібралися представники вищого духовенства християнських конфесій України, керівники країни і представники Вселенського православного патріархату.

На початку урочистого заходу Президент України  поклав квіти до пам’ятника Святому Рівноапостольному Князю Володимиру Великому, вшанувавши таким чином його пам’ять.

Потому Президент виступив із вітальним словом та привітав кожного українця в Україні та поза її межами з Днем Хрещення Київської  Русі-України.

Цього ж дня, з Божественної Літургії у Володимирському соборі, розпочала святкування ювілею з нагоди Дня Хрещення Київської-Русі України та пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира Українська Православна Церква Київського патріархату. Богослужіння очолив Предстоятель Церкви Святійший Патріарх Філарет у співслужінні єпископату і духовенства Київського Патріархату з усієї України.

По завершенню Богослужіння відбулася велелюдна Хресна Хода  центральними вулицями м. Києва: від бульвару Тараса Шевченка до Володимирської гірки. До віруючих та духовенства УПЦ КП на чолі з Патріархом Філаретом приєдналася хода вірян УАПЦ на чолі з митрополитом Макарієм, які спільно з Президентом України пройшли колоною до пам’ятника Володимиру Великому, де спільно звершили святковий Молебень.

У святковому заході взяли участь представники Уряду, члени Всеукраїнської ради церков, військові капелани, відомі громадські діячі, волонтери, представники культури, науки та освіти.

Численна кількість представників Вінницької єпархії УПЦ КП: духовенство та віруючі з усієї області на чолі з керуючим єпархією архієпископом Михаїлом також приєднались до урочистих святкувань 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України.