Вінниччину на заході представляли: заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк, заступник голови обласної Ради Ігор Хміль, керуючий справами виконкому міської ради Сергій Чорнолуцький, начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький та секретар обласної Ради Церков і релігійних організацій Олександр Зайцев.

Як наголосив у вітальному слові Президент України Петро Порошенко,- «у цьому залі зібралися люди, які не просто вірять в Бога – це дуже важливо, я хочу подякувати за те, що ви вірите в Україну. І ця віра, разом з вірою в Бога допомагає і буде допомагати нам перемагати».

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликів усіх присутніх незалежно від поглядів та переконань об’єднатися заради добробуту українців.

Олександр Крученюк у своїх словах підкреслив, що «Україна як ніколи потребує сьогодні  міцності духу та єдності дій, тому перш за все ми повинні забути моменти які розділяють і щиро подати один одному руку, адже перед нами стоїть дуже важливе завдання побудувати щасливу державу за Законом Божим та на духовних цінностях».

Під час заходу були виголошені молитви за знедолених дітей, сиріт,  людей з особливими потребами, сім’ї та за мир в Україні.

Національні молитовні сніданки проходять у багатьох демократичних країнах  з метою духовного єднання, пошуку взаєморозуміння, побудови дружніх відносин між політиками, чиновниками, дипломатами та релігійними лідерами.

В Україні  молитовні сніданки проводяться з 2012 року, з ініціативи міжфракційного депутатського об'єднання «За духовність, моральність та здоров'я України». З 2016 року захід відвідують перші особи держави та представники усіх гілок влади.

Цього року у молитовному сніданку взяло участь більш ніж 600 учасників із 15 країн світу.