Окрім представників релігійних організацій та національно-культурних товариств,  у засіданні взяли участь представники громадських організацій, адже основну увагу учасники приділили обговоренню заходів, які відбуваються  цьогоріч в контексті Всеукраїнського Форуму сім’ї.

На Вінниччині заходи проходять з ініціативи ГО «Час і життя» за підтримки національних спільнот, духовенства, представників громадськості під гаслом: «Щаслива родина – міцна Україна!».

Так, зокрема, 20 травня заплановано проведення  ходи за здорову сім’ю і духовні цінності та концерту «Родинної пісні», який проведуть на Фонтанній площі Центрального міського парку м. Вінниці аматорські колективи представників національно-культурних товариств.

За словами організаторів, духовні цінності є нашим загальнонаціональним скарбом, найвищим і цілісним здобутком українського народу, основою нашої єдності, самобутності та національної ідентичності, тому сьогодні дуже важливо  привернути увагу суспільства до моральних і духовних основ сім’ї та шлюбу, необхідних для гармонійного виховання та здорового розвитку дітей.

Окрім того, в ході засідання обговорено питання щодо реалізації в області Програми підтримки діяльності національно-культурних товариств області та забезпечення міжконфесійної злагоди і духовно-морального розвитку Вінниччини на період 2016-2020 роки. 

Представники духовенства акцентували увагу на заходах, які відбуваються в рамках відзначення на Вінниччині 1030-річчя хрещення Київської Русі-України. Зокрема, проінформували про хід проведення виховних годин на духовну тематику, які тривають в загальноосвітніх навчальних закладах з 24 квітня. Цьогоріч, з ініціативи обласної Ради Церков і релігійних організацій, їх темою є: «Християнські цінності в сім’ї та демократичному суспільстві». До їх проведення приєдналися представники семи конфесій. Сьогодні дуже важливо навчити молодь будувати здорові, щасливі сім’ї на основах християнської етики та моралі, адже все починається з сімї. Сім’я – це фортеця  кожної людини. А здорова сім’я – це здорова людина і морально, і фізично, і духовно, це здорова держава, - наголосили священнослужителі.