У цьому році ромська громада Вінниччини відзначила своє національне свято 25 квітня проведенням різноманітних просвітницько-інформаційних та культурно-мистецьких заходів.

Розпочалось святкування у Центрі національних культур Вінниччини з проведення «круглого столу» на тему: «Сучасний стан ромської спільноти Вінниччини», під час якого голови ромських національно-культурних товариств поділилися з представникам управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації та членами Ради національно-культурних товариств Вінниччини своїми здобутками та планами на перспективу. Під час засідання учасникам заходу була представлена фото – виставка «Ми українські!» з творчих вечорів, фестивалів та концертів ромської  спільноти та переглянуто документальний фільм «Циганська кров».

Свою творчу майстерність ромські аматорські колективи мали змогу представити під час культурно-мистецької частини заходу у приміщенні зали «Арт Хауз», куди ромська громада запросила національні спільноти на гостини. Під час урочистої частини заходу усіх ромів області зі святом привітав начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький та голова Ради національно-культурних товариств Вінниччини Мерабі Нарсіа. У своїй промові Ігор Салецький наголосив про важливий компонент у розвитку етнонаціональних відносин, який притаманний саме Вінницькій області – конструктивна та плідна співпраця органів місцевої влади з національними спільнотами. Зазначив, що обласна влада й надалі сприятиме вільному та гармонійному розвитку національних громад, у тому числі й ромської.

Присутнім головам ромських громадських обʼєднань та керівникам циганських творчих колективів було вручено подяки за активну роботу по відродженню та збереженню ромської культури та вагомий внесок у зміцнення дружби між багатонаціональним українським та ромським народами.

Гарним завершенням відзначення Міжнародного дня ромів на Вінниччини став виступ народних аматорських циганських колективів «Братство», «Ягорі», шоу-театру «Андо шатро» та шоу-гурту «Барон».