Начальник управління дорожнього господарства Олег БАБІЙ доповів про результати роботи з відновлення доріг загального користування, вулиць і доріг комунальної власності у 2019 та 2020 роках та плани розвитку дорожньої галузі на 2021 рік. Акцентував увагу депутатів обласної Ради на системному підході та дотриманні визначених програмним документом основних критеріїв у відновленні доріг місцевого значення, а саме: маршрутного принципу, реалізації проєктів, розпочатих у попередні роки, забезпечення доступності соціальних, культурних, освітніх і медичних послуг для населення області.

Повідомив про завершення 15 березня 2020 року конкурсного відбору проєктів з відновлення вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах області для фінансування з державного дорожнього фонду та  співфінансування з місцевих бюджетів. Органами місцевого самоврядування на конкурсний відбір представлено 178 проєктів, 173 з яких відповідають визначеним критеріям відбору. Загальна кошторисна вартість представлених на конкур проєктів складає  741,6 млн грн., в т.ч. за рахунок коштів державного дорожнього фонду – 570,4 млн грн, коштів місцевих бюджетів – 171,2 млн грн. Наразі готуються матеріали на розгляд комісії з питань відбору об’єктів комунальної власності у сфері дорожнього господарства, утвореної розпорядженням Голови обласної державної адміністрації від 16 січня 2021 року № 8.

До обговорення питань долучилися депутати обласної Ради, члени постійної комісії обласної Ради з питань будівництва, комунального майна, транспорту та розвитку інфраструктури.