У поточному році кошти державного дорожнього фонду у сумі 67,3 млн грн за результатами конкурсного відбору у квітні 2020 року розподілено на проєкти з будівництва, реконструкції та капітального ремонту вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах області. На конкурсний відбір у квітні 2020 року було представлено 59 проєктів з відновлення доріг комунальної власності у населених пунктах області, з яких для фінансування відібрано 40.

Станом на 28.08.2020 року сума економії коштів державного дорожнього фонду за результатами проведених закупівель склала 4,7 млн грн.

За рішенням комісії з питань відбору об’єктів комунальної власності у сфері дорожнього господарства від 28.08.2020 року сума економії коштів державного дорожнього фонду спрямовуватиметься на реалізацію 8 проєктів з відновлення доріг комунальної власності у населених пунктах області.

При розгляді проєктів враховано важливість покращення стану вулиць і доріг комунальної власності, які розташовані та спрямовані до закладів охорони здоров’я, шкіл, об’єктів соціально-культурного призначення та місць масового перебування населення, мають значну інтенсивність руху та пропускну здатність.

Крім того, при розгляді проєктів враховувалась наявність комплексних рішень з розвитку дорожньої інфраструктури, заходів з підвищення безпеки дорожнього руху і ліквідації місць високої аварійності, межування ділянки вулично-дорожньої мережі населеного пункту з автомобільними дорогами загального користування.

Додаток