Зазначив, що у 2020 році продовжуються роботи з відновлення та утримання доріг місцевого значення. Фінансове забезпечення таких робіт досить суттєве і складає 1262,1 млн. грн. коштів державного дорожнього фонду, з них:

  • на капітальний та поточний середній ремонт доріг місцевого значення загальною протяжністю 97 км – 812,7 млн. грн;
  • на ремонт штучних споруд загальною протяжністю 304 м.п. - 72,4 млн. грн.;
  • на проектно-вишукувальні роботи (15 проектів) - 7,0 млн. грн.;
  • на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання - 370,0 млн. грн.

У 2020 році згідно затверджених планів та у відповідності до виготовлених проектно-кошторисних документацій проводитиметься капітальний ремонт 4-х окремих ділянок доріг місцевого значення протяжністю 16,7 км та 7-и штучних споруд протяжністю 265,2 п. м. Наразі по 6 проектам капітального ремонту оголошено процедуру закупівель. Орієнтовний термін початку робіт липень - серпень.

У 2020 році проводитиметься поточний середній ремонт 13 окремих ділянок доріг місцевого значення протяжністю 80,3 км та 2 штучних споруд протяжністю 39 п.м. На сьогодні в повному обсязі завершено роботи на ділянці автомобільної дороги С-02-20-21 (Вінниця-Турбів-Гайсин-Велика Михайлівка)-Гордіївка. По 5-ти проектах укладено договори з підрядними організаціями та розпочато ремонтні роботи. Активно проводяться роботи по 3-х ділянках місцевих доріг, на яких підрядниками виконано підготовчі роботи, поширено проїзну частину, укладено нижній та верхній шари дорожнього одягу, проводяться заходи з підвищення безпеки дорожнього руху. Зокрема:

  • О-02-03-01 Вінниця-Гнівань-Тиврів (с. Селище – м. Тиврів);
  • О-02-21-12 Шпиків-Тульчин (Тульчинський район);
  • С-02-14-52 (Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам'янка) - Немирів.

Підготовчі роботи проводяться на 2-х ділянках місцевих доріг:

  • О-02-23-01 Стара Гута – Калинівка – Турбів (с.Пиківська Слобідка – с.Кам’яногірка, Літинський район)
  • О-02-03-05 Вороновиця-Тиврів-Шаргород (на межі Тиврівського та Шаргородського районів).

На сьогодні завершено роботи з поточного середнього ремонту на штучній споруді в с. Дзигівка Ямпільського району та розпочато на мосту у с. Мурафа Шаргородського району.

Всі об’єкти підлягають постійному моніторингу якості виконаних робіт із залученням інженерів відділу якості та технічного контролю замовника робіт ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» та проведення лабораторних випробувань дорожніх будівельних матеріалів. Перевірці підлягає нижній та верхній шар нового дорожнього одягу за низкою показників: товщина кернів (порівнюється фактична і проектна), їх густина, водонасиченість, коефіцієнт ущільнення (0,99), границя міцності при стиску не менша 2,7 МПа. Після проведення лабораторних досліджень готується звіт щодо відповідності вимогам ДСТУ.

З метою забезпечення належного проїзду та доступності закладів освіти та охорони здоров’я, здійснюється поточний дрібних ремонт та експлуатаційне  тримання всієї мережі місцевих доріг області, яка становить 7,5 тис.км. Лише за березень поточного року забезпечено ліквідацію майже 30 тис. м2 ямковості.

Крім того, відповідаючи на питання журналістів Олега Семка та Наталі Тодоровської, начальник управління дорожнього господарства Вінницької облдержадміністрації Олег Бабій зупинився на питаннях організації безпеки дорожнього руху, реалізації заходів з зимового утримання мережі доріг місцевого значення,  здійсненні та впливу на стан доріг заходів з габаритно-вагового контролю.