02 жовтня 2019 року на засіданні громадської ради при облдержадміністрації заслуховувалось питання визначення пріоритетних напрямів з відновлення автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

Доповідачем з даного питання був начальник управління дорожнього господарства облдержадміністрації  Олег Бабій.

 

Обговорення винесеного питання проводилось у форматі «круглого столу» за участі:

голови громадської ради при облдержадміністрації Прудиуса П.Г.,

голови комітету «Фінансово-економічного, житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури» громадської ради при облдержадміністрації Слободянюка О.А.,

членів комітету «Фінансово-економічного, житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури» громадської ради при облдержадміністрації,

представників Агенції регіонального розвитку, територіальних управлінь центральних органів виконавчої влади, громадських організацій, органів місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад.

 

В презентаційних та відео- матеріалах доповідачем визначено проблематику питання та шляхи їх вирішення, окреслено плани робіт та заходів на дорогах місцевого значення та їх динаміку порівняно з попередніми роками, очікувані результати на 2020-2022 роки.

До сфери управління обласної державної адміністрації перейшли 880 автомобільних доріг загального користування місцевого значення протяжністю 7,5 тис.км. У зв’язку з чим постало питання чіткого визначення пріоритетних напрямків з відновлення мережі автомобільних доріг місцевого значення області на середньостроковий період.

При визначення пріоритетних напрямів керувались такими критеріями:

  • маршрутний принцип,
  • продовження реалізації проектів, розпочатих у попередні роки,
  • забезпечення доступності соціальних, культурних, освітніх і медичних послуг для населення.

За результати проведеної роботи 55 доріг місцевого значення розпорядженням облдержадміністрації від 30 липня 2019 року №561 визначено пріоритетними.

Фінансування заходів з їх відновлення здійснюватиметься за рахунок коштів державного дорожнього фонду, коштів місцевих бюджетів та інших джерел.

 

За результатами реалізації заходів з відновлення доріг очікується:

  • покращення їх транспортно-експлуатаційного стану та підвищення безпеки руху;
  • активізація економічного розвитку об’єднаних територіальних громад і області в цілому;
  • реалізація економічного потенціалу області, покращення інвестиційного клімату, розвиток торгівельних зв’язків та туризму.