В 2018 році на фінансове забезпечення робіт з ремонту та утримання автомобільних доріг місцевого значення склало 623 млн. грн. Вказані кошти спрямовано на поточний середній ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення 181,0 млн. грн. (відремонтовано 37,9 км), на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення 380,0 млн. грн. (725 тисяч м2 ямковості) та на співфінансування доріг комунального значення 62 млн. грн. (з місцевих бюджетів залучено кошти в сумі 78,7 млн. грн. За рахунок вказаних коштів забезпечено відновлення 250 тис. м2 дорожнього полотна доріг комунальної власності).

 

Перелік відремонтованих доріг .doc

 

Головним завданням минулого року було забезпечення проїзду на місцевих автошляхах. Основні пріоритети спрямування коштів визначалась враховуючи маршрутний принцип (забезпечення сполучення між найбільшими населеними пунктами) та соціальний принципи (доступність закладів охорони здоров’я, освіти), інтенсивність руху автошляхами, а також стан дорожнього покриття.

Роботи по експлуатаційному утриманню доріг проводились в кожному районі. Це насамперед комплекс робіт, що включає в себе аварійний ремонт, зимове утримання, вирубку порослі, укріплення узбіч, заходи з безпеки дорожнього руху, тощо. Всього в минулому році на дорогах місцевого значення було ліквідовано понад 725 тисяч м2 ямковості. Це рекордна кількість за усі роки незалежності держави. Як правило, найкращих результаті досягнуто в районах, де на умовах співфінансування залучено додаткові кошти з місцевих бюджетів усіх рівнів, суб’єктів господарювання.

Основними завданнями на 2019 рік є продовження позитивних тенденцій минулого року. В 2019 році на розвиток та утримання мережі місцевих автомобільних доріг планується залучити 840 млн. грн.

Наразі управлінням дорожнього господарства обласної державної адміністрації уточняються напрямки використання коштів та опрацьовується перелік автомобільних доріг, що будуть відремонтовані в поточному році.