Для впровадження медичної реформи у сільській місцевості з державного бюджету виділено субвенцію за рахунок якої реалізуються проекти будівництва амбулаторій у сільській місцевості і здійснюється їх оснащення. Крім того, ці кошти передбачені для розвитку необхідної інфраструктури і забезпечення житлом та транспортом медичних працівників. Новофастівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини входить до складу Комунального підприємства “Погребищенський центр первинної медико-санітарної допомоги” Погребищенської районної ради” та знаходиться в селі Новофастів, на відстані 25 км від міста Погребище.

Замовником будівництва амбулаторії визначено управління будівництва Вінницької обласної державної адміністрації.

 Підрядна організація – ТОВ “ЖК-Гарант”. Будівельні роботи було розпочато у травні 2019 року.

Загальна кошторисна вартість проєкту складає 9390,130 тис. грн.

Всього з початку будівництва виконано робіт на суму 9387,155 тис. грн.

        Амбулаторія розрахована на моно практику, а саме: 1 посада лікаря та 2 посади  медичної сестри, 1 посада молодшої медичної сестри. Проєктом будівництва також передбачено житло для одного сімейного лікаря.

Нова амбулаторія забезпечена  медичним обладнанням згідно табелю оснащення, комп’ютерною технікою, необхідними меблями.

Основним завданням новозбудованої амбулаторії є наближення кваліфікованої медичної допомоги первинного рівня до сільського населення, своєчасне надання невідкладної допомоги жителям об’єднаної громади, покращення якості медичних послуг та умов праці медичного персоналу.

Новостворена амбулаторія в с. Новофастів обслуговуватиме 9 сіл з населенням 2574 жителі.

 З метою забезпечення своєчасної, якісної, в тому числі невідкладної, первинної медичної допомоги, обслуговування пацієнтів за місцем їх проживання амбулаторія забезпечена санітарним автомобілем за рахунок коштів державного бюджету та співфінансування з місцевого.

На даний час в амбулаторії підписано біля 1500 декларацій з сімейним лікарем. Є можливість взяти аналіз крові, провести експрес тестування на тропоніни, ВІЛ, вірусний гепатит, на виявлення антитіл до вірусів грипу та COVID – 19. За допомогою телемедичного обладнання  є можливість запису та передані на вторинний чи третинний  рівень електрокардіограм з он-лайн консультацією   вузького спеціаліста.

Комфортні умови доступності та перебування в амбулаторії забезпечуються   елементами  інклюзії, а саме: пандусами, вбиральнею з поручнями для людей з особливими потребами. Також новостворена амбулаторія забезпечена холодним та гарячим водопостачання і централізованим опаленням.