Державна служба геології та надр України оголосила проведення 1 аукціону 2022 року, на який запропонувала 12 ділянок надр з покладами бурштину, андезиту, підземних вод, підземних мінеральних природних столових вод, піску, мігматиту, граніту, піску кварцового. Загальна початкова вартість лотів становить 2 512 178 гривень.

Торги заплановані на 01 лютого 2022 року та проходитимуть на платформі Прозорро. Продажі в режимі реального часу. Всі об’єкти номіновані надрокористувачами https://bit.ly/30nC9DA.

Перелік ділянок надр, які запропоновані на перший аукціон 2022 року, місце розташування яких Вінницька область:

- Ділянка надр урочище Хмелев Яр, де розташована свердловина № 2, підземні води;

- Згарівська ділянка, граніт, мігматит.

Нагадаємо, 24 грудня відбудуться 18-ті аукціони, які проводять Держгеонадра в 2021 році. Надрокористувачам запропонували 12 ділянок надр з покладами підземних вод, піску, вапняку, піщано-гравійної сировини, каоліну первинного та вторинного, торфу, пісковику, лабрадориту. Інвестори можуть подати заяви про участь в електронних торгах до 20 години 23 грудня. 

На 18-ті аукціони виставлена ділянка Франківка Порогівського родовища, яка розташована за 0,8 км на північний схід від північно-східної околиці с. Пороги, у межах Ямпільського (Могилів-Подільського – відповідно до постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17.07.2020 №807-ІХ) району Вінницької області.