Верховна Рада України ухвалила проєкт Закону про Державний бюджет України на 2022 рік. Згідно з документом, на реалізацію програми «Питна вода України» на наступний рік буде виділено 1 млрд грн. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

«Наразі в Україні, як і в усьому світі, бракує якісних питних водних ресурсів. Це глобальна проблема. Причина її виникнення має комплексний характер: кліматичні умови, зношена інфраструктура, неефективне споживання, забруднення тощо. У нашій країні в деяких районах воду досі подають за графіком. Розв’язати ці багаторічні проблеми покликана державна програма “Питна вода України”. У держбюджеті 2022 року на її реалізацію виділено 1 млрд грн», — підкреслив Олексій Чернишов.

Зазначимо, у межах програми планується будівництво та реконструкція водозабірних споруд, водопровідних очисних споруд, мереж водопостачання та очисних споруд водовідведення із застосуванням новітніх технологій. Окрім того, передбачено впровадження станцій доочищення питної води у системах централізованого водопостачання.

Зауважимо, у листопаді 2021 року Верховна Рада ухвалила у першому читанні закон «Про загальнодержавну цільову соціальну програму «Питна вода України» на 2022-2026 роки».

Джерело: https://www.minregion.gov.ua