Уряд затвердив План заходів з вирішення проблемних питань у сфері житлово-комунального господарства у короткостроковій перспективі. Відповідний проєкт розпорядження, розроблений Мінрегіоном, прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України. 

«Для розвитку галузі ЖКГ необхідно удосконалювати законодавчу базу, й відповідні кроки прописані у затвердженому Плані заходів. Йдеться про стабілізацію фінансово-економічного стану суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність у сфері надання комунальних послуг, встановлення прозорої процедури відносин між споживачами та виконавцями житлово-комунальних послуг тощо. Відтак, після втілення у життя Плану заходів громадяни отримуватимуть більш якісні послуги у сфері ЖКГ», – наголосила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська.

Зазначимо, внесення змін до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» визначило нові вимоги до формування та встановлення тарифів на комунальні послуги, а також впровадило одномоментний перехід на нові договори про надання комунальних послуг. Відтак, виникла необхідність розробки та прийняття нової законодавчої бази, яка врегулює основні засади державної політики у сфері надання житлово-комунальних послуг. 

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що Кабінет Міністрів України схвалив розроблений Мінрегіоном законопроєкт «Про Загальнодержавну цільову соціальну програму «Питна вода України» на 2022-2026 роки.