Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов і Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Данія Оле Егберг Міккельсен підписали Угоду щодо реалізації Програми українсько-данського енергетичного партнерства (UDEPP). Йдеться про співпрацю з Міністерством закордонних справ Королівства Данія  в межах Данської програми добросусідства (DANEP). Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Данії Оле Егбергом Міккельсеном.

«Питання централізованого теплопостачання в Україні є вкрай чутливим та потребує комплексного вирішення через його критичний стан та застарілість технологій. Досвід Данії у цій сфері показав свою результативність та може бути корисним Мінрегіону задля розв’язання цих проблем», — наголосив Міністр Олексій Чернишов.

Угода передбачає консультаційну підтримку та технічну допомогу у впровадженні досвіду Королівства Данія щодо модернізації систем централізованого теплопостачання в Україні. Сума гранту складатиме 6,4 млн данських крон (близько 1 млн євро).

«Сьогодні ми відкриваємо нову сторінку нашої співпраці. Підписана угода дозволить Україні забезпечити модернізацію інфраструктури централізованого теплопостачання відповідно до міжнародних практик», — зазначив Посол Оле Егберг Міккельсен.