1 липня, в м. Гнівань відбувся прес-тур для журналістів ЗМІ області в рамках проекту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань».

Вітаючи учасників прес-туру проекту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань», Голова ОДА Сергій Борзов зазначив, що Вінницька обласна державна адміністрація виступає бенефеціаром цього проекту.

«Гнівань — друге місто, яке долучилося до «Угоди Мерів», першим було місто Жмеринка. Ці два міста — показовий приклад співпраці органів місцевого самоврядування, громадськості і державної виконавчої влади. Приклад вдалої енергетичної політики розвитку для всіх інших міст області», – наголосив керівник регіону.

Сергій Борзов закликав всіх міських голів і голів територіальних громад Вінниччини брати приклад і долучатися до проекту задля майбутньої плідної співпраці.

Проект реалізовується протягом 2018-2021 років та містить такі головні заходи:
- комплексна термомодернізація чотирьох дошкільних закладів освіти м. Гнівань за європейськими стандартами;
- створення відділу енергоменеджменту Гніванської міської ради та Муніципального фонду енергоефективності м. Гнівань;
- проведення інформаційно-навчальних заходів на теми впровадження енергоефективних заходів у всіх секторах м. Гнівань.

В рамках прес-туру журналісти побували в дошкільних навчальних закладах № 3 та № 1 м. Гнівань.
Яскраві відтінки, сучасний вигляд та головне тепла, енергоефективна будівля – таким щоранку зустрічає своїх вихованців ДНЗ № 3, а першого вересня розпочне прийом дітей і оновлений ДНЗ № 1, який за площею майже удвічі більший. Зараз там активно тривають ремонтні роботи. Зауважимо, що будівельні роботи із термомодернізації будівлі розпочалися і у ДНЗ № 5.

Варто зазначити, що проєкт «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань» фінансується Європейським Союзом в рамках ініціативи EU4Energy та програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» та реалізується Гніванською міською радою у партнерстві з Громадською організацією «Єврорегіон «Дністер».